מגוון מבצעים והטבות באתרמגוון מבצעים והטבות באתר

איך נחזק את מערכת החיסון של הילדים שלנו 

מערכת חיסונית ילדיםמערכת חיסונית ילדים

כל ההורים מכירים את התופעה הזו. הילד או הילדה חוזרים מהגן ומבית הספר, סמוקי לחיים, עם ליחה בגרון וכאב ראש. מהר מאוד עולה להם החום ושוב, עוד יום עבודה ירד לטמיון. שלא נדבר על הילד או הילדה, אשר סובלים עכשיו מעוד וירוס לא נעים ומימים ארוכים לבד בבית. חיזוק מערכת החיסון של הילדים שלנו, היא הדרך להקדים רפואה למכה. אז איך נשמור על הילדים שלנו ועלינו תוך שיפור תגובת המערכת החיסונית? על כך ועוד תשמעו במאמר הבא. 

איך המערכת החיסונית עובדת? 

המערכת החיסונית שלנו מתמודדת בכל יום עם מגוון רחב של איומים על בריאותו של הגוף. אנחנו מדברים על מנגנון מתוחכם אשר התפתח לאורך שנים ארוכות של אבולוציה. אנחנו מדברים על שורה ארוכה של תאים, איברים ומולקולות קטנות אשר אמונים על כך שמחלות שונות לא יחדרו אל הגוף. המערכת הזו התפתחה כך משום שבני האדם הקדמונים אשר נהנו ממערכת חיסונית חזקה שרדו, לעומת מי שמצאו את מותם בסופו של דבר, בשל מחלה זו או אחרת. מערכת החיסון היא מערכת מורכבת כמובן, אבל אם ננסה לפשט את האופן בו היא עובדת, נחלק את פעולותיה להכרה ותגובה. בשלב הראשון, המערכת מזהה כי נכנסו גורמים זרים לתוך הגוף. אלו יכולים להיות חיידקים המעבירים מחלות, וירוסים וכדומה ואז, היא משחררת את הנוגדנים אשר יביאו להשמדת אותם גורמים עויינים. אגב, מחלה אוטואימונית, מחלה בה הגוף פועל נגד עצמו, היא מחלה בה המערכת החיסונית מזהה את אחת ממערכות הגוף כזרה לגוף ותוקפת אותה. פעמים רבות מחלות מהסוג הזה יהפכו למחלות כרוניות משום שאנחנו יכולים לעשות פעולות שיטפלו בסימפטומים אבל לא יכולים ללמד את מערכת החיסון מחדש איך לזהות גורמים מסוימים כעויינים לגוף ואחרים לא. 

מה זו מערכת חיסון נרכשת 

אנחנו יודעים כי תינוק נולד עם מערכת חיסון בסיסית, אבל לא איתנה מספיק. זאת מדוע? משום שחלק אינטרגלי מהפעולה של מערכת החיסון באנשים בוגרים, תלויה בזיכרון הטבוע בתוך המערכת עצמה. למה אנחנו מתכוונים? אנחנו רוצים לקחת אתכם כמה שנים אחורה , לימים הראשונים בהם הופיעו האנשים הלבנים ביבשת אשר הפכה לימים ליבשת אמריקה. הילידים האינדיאנים ניצחו את האירופאים בקרבות רבים. מה שבסוף הביס את האינדיאנים היה וירוס השפעת. כן, אותו וירוס אשר כולנו מכירים מינקות. העניין הוא שהאינדיאנים מעולם לא נחשפו לשפעת. לכן, בשעה שהאירופאים חלו בוירוס והבריאו ממנו תוך זמן קצר, האינדיאנים מצאו את מותם כתוצאה מחשיפה אליו. אם ניקח את הדוגמא הזו לחיים שלנו, כאשר אנחנו, בני האדם נחשפים למחלה ומבריאים ממנה, מערכת החיסון כמו סופגת נוגדנים נוספים, אשר יסייעו לה להתמודד עם האיום בפעם הבאה בצורה טובה יותר. אגב, העניין הזה עלה בימים הראשונים של התפרצות מגיפת הקורונה. כאשר חלק מהמומחים טענו כי אם ידבקו במחלה הרבה מאוד אנשים, מערכת החיסון הטבעית תלמד להתמודד עם המגיפה בעצמה, ללא סיוע חיצוני. הסיבה בגינה ילדים רגישים יותר למחלות ווירוסים נובעת מכך שהם עדיין לא נחשפו לאותן מחלות ולכן, המערכת החיסונית שלהם נאלצת להתמודד עם האיומים הללו בפעם הראשונה. 

מה אנחנו צריכים לעשות כדי לשמור על הילדים שלנו? 

אם אתם רוצים לענות לשאלה איך לחזק מערכת חיסונית אצל ילדים, אנחנו רוצים לקחת אתכם לעולם הרפואה הטבעית, שם אפשר למצוא כמה טיפים פשוטים שישפרו את תגובת המערכת החיסונית של הילדים שלכם. 

  1. תנו להם לישון: כבר ברפואה העתיקה, החל בסין עובר בהודו וכלה בדרום אמריקה, טענו הרופאים הקדמונים כי שינה היא התרופה לכל. במהלך השינה הגוף מתחדש והמערכת החיסונית פועלת ביתר שאת. לכן, אם הילדים שלכם ישנים מעט מדי, זה הזמן לתת להם לישון כמו שצריך. זה אומר לכבות את המסכים לפחות שעה לפני שעת ההשכבה ולקבוע שעה קבועה בה כל הילדים הולכים לישון. אגב, תוכלו למצוא באינטרנט בקלות את מספר השעות המומלצות לשינה לפי גילו של הילד. 
  2. פתחו את החלון בחדר לכדי סנטימטר: אם הילדים ישנים ביחד, הנגיפים יעברו בקלות מאחד לשני. לפתוח את החלון, אפילו במעט יכול לפתור את הבעיה הזו. 
  3. אם הילדים מביעים סימנים של לחץ ומצוקה, טפלו בכך: סטרס ולחץ הם הגורמים הישירים לחולשה של מערכת החיסון. בקרב מבוגרים וילדים כאחד. אתם יכולים להוסיף לאמבטיה שמנים אתרים הנחשבים כמרגיעים, אתם יכולים לקחת את הילדים לטיפול במגע, והטוב ביותר, הקפידו עם הילדים על פעילות ספורטיבית. ספורט משחרר דופמינים והורמונים חיוניים נוספים במוח, מה שמרגיע את הנפש ומסייע גם למערכת החיסון. 
  4. הקפידו על תזונה מאוזנת: חיזוק המערכת החיסונית אצל ילדים מתחילה קודם כל בתזונה. מזון מעובד, אכילה בשעות שאינן קבועות ועוד, אלו הגורמים אשר יכולים להחליש את הגוף ולגרום למחלות. נסו לשמור על תזונה בריאה בבית, מה שיתרום לילדים ולמבוגרים באותה מידה. 
  5. השתמשו בצמחים והכינו חליטה: ישנם צמחים המוכרים בתור מחזקים טבעיים של מערכת החיסון. השתמשו בהם להכין שייקים ו/או חליטות לילדים.  
  6. חשפו את הילדים לשמש: חשיפה לשמש מעודדת ייצור ויטמין D החיוני גם למערכת החיסון. 
  7. תנו לילדים פירות וירקות עשירים בויטמינים: כאמור, לתזונה מאוזנת יש הרבה מאוד יתרונות. אבל ישנם פירות וירקות מסוימים, המכילים ריכוז גבוה של ויטמינים המשמשים כמחזק טבעי של מערכת החיסון. בין היתר ויטמין B12  הוא ויטמין חשוב וויטמין C. 

האם תוספי תזונה יכולים להועיל לאורך זמן? 

ישנם תוספי תזונה אשר יכולים לעזור בחיזוק המערכת החיסונית לפרק זמן ממושך. וודאי אם אתם מזהים מערכת חיסונית חלשה אצל ילדים. גיבורית, הוא תכשיר ייעודי לילדים, אשר משמש גם כחומר מניעה להתפתחות של מחלות מסוגים שונים. מטבע הדברים, ילדים צעירים לא בולעים כדורים ולכן, תוספי תזונה בצורה של סירופ יכולים לתת לנו, ההורים, את המענה המושלם. 

איך מטפלים בצינון בזמן אמת? 

כמובן, אם הילד או הילדה, סובלים מצינון קשה, חשוב לקחת אותם לבדיקה אצל הרופא. אין תחליף לשיחת ייעוץ אצל רופא המשפחה המכיר את הילד ויודע לאבחן את הסימפטומים. אחרי ששמנו את הנקודה החשובה הזו בצד, אנחנו מבדילים בין הימים הקשים של המחלה עצמה, המלווים בחום, כאב ראש וסימפטומים נוספים ובין הימים בהם האף מלא נזלת, קשה לנשום וכן הלאה, גם בשלב בו הילד כבר מרגיש טוב ויכול ללכת לגן. כאן יש לנו כמה פתרונות מצויינים: 

  1. תכשיר המכיל זעפרן: זעפרן זו תרופת סבתא מוכרת לטיפול בליחה ובגודש באף. ניתן לקחת את התכשיר במנות קטנות ולראות איך הליחה באיזור האף והפה מתחילה להיעלם. 
  2. תרסיס מי ים יכול לתת מענה: תרסיס פשוט להקלה נשימתית עבור כל בני המשפחה. קל לשימוש ויודע לטפל נקודתית בגודש באף. בייחוד עבור ילדים קטנים אשר עדיין לא יודעים לקנח את האף כמו שצריך. 
  3. תכשיר לטיפול בקושי בבליעה ובאדמומיות: לפעמים הכל בסדר לכאורה אבל הגרון כואב. אנחנו מדברים על תרכובת ייחודית של צמחים מהרפואה הסינית, אשר ידועים כאנטי בקטראיליים ויכולים לשמש כמו 'עזרה ראשונה', ברגע האמת.