עושים לכם סדר בכל הנוגע למולטי ויטמינים למבוגרים
זה עידן מתעתע. על פניו, אנחנו יכולים למצוא בקלות ידע בכל נושא, לכל אחד יש פודקאסט ולכל אחד יש רעיונות כיצד אנחנו יכולים לשפר את הבריאות שלנו. מהצד השני, עודף הידע מוביל לבלבול. במאמר הבא אנחנו רוצים לעשות לכם סדר בכל הנוגע לצריכה של מולטי ויטמינים למבוגרים. נסביר אילו ויטמינים מומלצים למבוגרים, איך מבינים האם קיים מחסור וניתן כמה טיפים נקודתיים למי שמעוניין לשפר את מצבו הבריאותי לקראת גיל חמישים ולאחריו וגם, נעזור למי שמעוניינים לשפר את הראייה שלהם. מתחילים עכשיו.
אילו מרכיבים יש במולטי ויטמינים?
ביום-יום, אנחנו לא תמיד מודעים לשלל הפעולות אותן מבצע גוף האדם ולתפקיד החשוב שיש לכל אחת ממערכות הגוף השונות, הפועלת בסנכרון עם מערכות נוספות, על מנת שנוכל לחיות חיים מלאים ובריאים. הגוף שלנו לא יכול להמשיך לחיות בלי מזון, את זה כולנו מבינים. מה בעצם נותן לנו המזון? לאחר שזה נכנס אלינו לגוף, מערכת העיכול יודעת כיצד לפרק את החומרים השונים מתוך המזון ולהשתמש בהם בתור 'אבני בניין'. את שאר המרכיבים, הלא חיוניים לבריאותו של הגוף, המערכת מוציאה החוצה וזו הסיבה בגינה אנחנו נאלצים לבלות בשירותים מפעם לפעם. ויטמינים ומינרלים, אלו חומרים אורגניים, אשר נמצאים בגוף שלנו בשיעור נמוך, אבל האפקט שלהם משמעותי. אנחנו יודעים כי ללא ויטמינים ומינרלים, יהיו מערכות שלא יעבדו כמו שצריך, על כך עוד נדבר כמובן בהרחבה. חשוב לציין כי אנחנו מדברים על חומרים אותם הגוף פשוט לא יודע להפיק בעצמו, מכאן, שאנחנו צריכים למצוא את הדרך להחזיר לגוף את אותם החומרים, במזון או על ידי צריכה של מולטי ויטמינים.
איך מאבחנים מחסור בויטמינים ומינרלים?
לצערנו, מערכת הבריאות, לא יכולה לעקוב בדריכות אחר כל שינוי במחזור הדם בין מטופלים שונים בתוך האוכלוסייה הכללית. מטבע הדברים, אנחנו מדברים על בדיקות יקרות וכאלו שאורכות זמן, לכן המערכת פועל על 'דרך השלילה'. כלומר, אם מטופל או מטופלת מדווחים על מצוקה כזו או אחרת, הם יקבלו הפניה מהרופא לסדרת בדיקות כזו או אחרת, אחרת הם נחשבים בריאים. רגע לפני שנדבר על התסמינים הנפוצים המעידים על מחסור בויטמינים או מינרלים בקרב מבוגרים, אנחנו רוצים להזכיר כי לא תמיד אפשר למצוא חוסרים בבדיקות דם שגרתיות. לכן, אם יש איזו בעיה, משהו מפריע לכם, אל תהססו לבקש מרופא המשפחה הפניה לבדיקות מעמיקות כמו צפיפות עצם וכיוצא באלו. תמיד טוב ללכת על הצד הבטוח ולשלול כל סיבה אחרת להופעתם של הסימפטומים.
אילו תסמינים מופיעים בקרב מי שסובלים מחוסרים ?
העניין הוא שהרבה פעמים הסימפטומים המעידים על מחסור בויטמינים ומינרלים כאלו ואחרים, אלו סימפטומים אשר על פניו, היו יכולים להתאים לסיטואציות נוספות ולמחלות אחרות. למשל, עייפות, תחושת סחרחורת, נימול בידיים, כאבי בטן תכופים, נשירת שיער, כאבי ראש ועוד, כל אלו רק רשימה קצרה של הסימפטומים הנפוצים למחסור בויטמינים.
לכן, הדרך הטובה יותר לנסות ולאבחן את עצמכם, בניסיון להבין האם חסרים לכם ויטמינים (מלבד כמובן ביצוע בדיקות דם), זה אם תזהו את עצמכם באחת מקבוצות הסיכון הבאות:
נשים בגיל הפוריות בדגש על נשים בהיריון: נשים בזמן הוסת ונשים בהיריון בהחלט עלולות לחוות סימפטומים המעידים על מחסור בויטמינים כאלו ואחרים. אגב, ארגון הבריאות העולמי ממליץ על תוספי תזונה ייעודיים לנשים הרות ומניקות, כך שכדאי לקרוא עוד על הנושא.
אנשים מבוגרים מעל גיל חמישים: עוד נדבר בהרחבה על ויטמינים אחרי גיל 50. אנחנו רק נגיד בקצרה כי בגיל השלישי יש מי שסובלים מחוסרים בויטמינים ומינרלים, פשוט משום שמערכת העיכול לא סופגת את אותם החומרים כמו בעבר. כך שהרבה פעמים בני קבוצת הגיל הזו זקוקים למענה ייחודי עבורם.
מי שסובלים ממחלה מסוימת במערכת העיכול ומחלות נוספות: כאמור, מערכת העיכול היא זו שאחראית על ספיגת הויטמינים בגוף האדם. אבל, כמובן, ישנן מחלות נוספות אשר עלולות להוביל לירידה ביכולת של הגוף לספוג מינרלים וויטמינים על ידי תזונה מאוזנת. במקרה הזה, חשוב כמובן להיוועץ ברופא שלך.
מי שלא מקיימים אורח חיים מאוזן: על פניו, אנחנו אמורים לספוג את כל החומרים החיוניים לנו מהמזון אותו אנחנו צורכים. אבל, בעידן הנוכחי, אנחנו רואים עליה חדה בצריכה של מזון מעובד, קמח לבן וסוכר לבן, מה שמוביל, באופן ישיר, לירידה בכמות הויטמינים והמינרלים בגוף של אלו שצורכים את אותו מזון. הרבה פעמים, אפשר להימנע מצריכה של מולטי ויטמינים, פשוט על ידי צריכה של מזון איכותי ובריא והקפדה על קיום פעילות ספורטיבית מספר ימים בשבוע.
מי שנמנעים מאכילה של מזונות מסוימים מטעמי מצפון: טבעונים וצמחונים נמנעים, כמובן, מצריכה של מזונות מהחי. המשמעות היא כי באופן אקטיבי בני הקבוצות הללו נמנעים מצריכה של מזונות אשר מכילים ויטמינים חיוניים. במקרה הזה, תמיד טוב לקחת תוספי תזונה באופן קבוע, כדי למנוע חוסרים עתידיים.
למה חשוב להקפיד על היוועצות ברופא
כי האמור כאן הוא ידע כללי בו אתם יכולים להשתמש כמובן, אבל אנחנו לא מוסמכים לאבחן אתכם בלי שיש לנו היכרות אישית אתכם ועם התיק הרפואי שלכם. בסופו של דבר, גוף בריא הוא המפתח לחיים מלאים ומאושרים ולכן, תמיד טוב להימנע מהספק ופשוט ללכת לבדיקה שגרתית אצל הרופא. הדרך הטובה ביותר להישאר בריאים זה למנוע מחלות, במקום לנסות ולפתור אותן כאשר אלו צצות במפתיע.
איך נבחר לעצמנו מולטי ויטמין מנצח?
השאלה הראשונה אותה אנחנו צריכים לשאול היא: מה הבעיה אותה אנחנו מנסים לפתור? האם אנחנו מדברים על תוסף תזונה אותו אנחנו מעוניינים לקחת כי אנחנו צמחונים למשל? האם את מחפשת משהו שיתאים לך בזמן ההיריון? אולי אתה פשוט מרגיש עייפות גדולה והסיבה לכך היא מחסור בויטמין B12 או מינרל בשם מגנזיום? כאמור, אין דבר כזה ויטמינים מומלצים למבוגרים, שכן כל אחד צריך משהו קצת אחר. אבל בכל אופן תמיד טוב לערוך בדיקות מקיפות כדי לקבל אבחנה מבדלת. אם בכל זאת אתם מעוניינים לקבל שם של ויטמינים מומלצים למבוגרים, אנחנו יכולים להמליץ על קומפלקס ויטמינים מיוחד, המכיל שורה של ויטמינים ומינרלים אותם בדרך כלל נגלה בחוסר בכלל האוכלוסייה המבוגרת בעידן הנוכחי.
איך לבחור ויטמינים לבני הגיל השלישי?
כאמור, עם השנים אנחנו יכולים להצביע על ירידה ביכולת הספיגה של מערכת העיכול וכך, אנחנו נזהה חוסרים בויטמינים וחומרים חיוניים לבריאות. ויטמינים אחרי גיל 50, מצד אחד צריכים להכיל את אותם מרכיבים שעלול להיות בהם חוסר. מהצד השני, חשוב להקפיד ולבחור ויטמינים שלא יכבידו על מערכת העיכול ושיצליחו להיספג בה בקלות. במקרה הזה אנחנו ממליצים על ויטמינים המיועדים לבני הגיל הזה באופן ספציפי. בנוסף, קחו בחשבון כי מדובר על מוצר המיועד לחיזוק אותן מערכות שהולכות ונשחקות בגיל השלישי ,כך שיש יתרון כפול בצריכה של מוצרים מהסוג הזה דווקא.
אילו ויטמינים משמרים (כנראה) את כושר הראייה
כאמור, אם אתם מעוניינים לטפל בבעיה נקודתית, אתם יכולים לבחור לעשות זאת. למשל, ויטמינים לשימור (כנראה) של מצב הראייה יהיו ויטמינים ממשפחת ויטמין E, ויטמינים ממשפחת ויטמין C , נוגדי חימצון וברזל. ויטמינים לראייה מומלצים למי שסובלים מקוצר ראייה או ממי שחוששים מירידה בכושר הראייה עם הגיל.