שמן פטשולי

צמח הפטשולי מכונה גם מנטה הודית וידוע ברפואת המזרח בטיפול במחלות עור שונות וכן משמש כנגד נשיכות והקשות של חרקים ונחשים.

לשימוש חיצוני בלבד

לתיאור המלא >
  • 10 מ"ל
  • 43.00 ₪ ל-10 מ"ל
מחיר רגיל 68.00 ₪ מחיר באתר 43.00 ₪
במלאי
+
הוסף למועדפים

השמן האתרי של הפצ'ולי מופק בזיקוק מהעלים של הצמח

יש למהול את השמנים הארומתיים בשמני בסיס, כאשר על כל כפית של שמן בסיס יש לטפטף 3 טיפות. בכל מקרה אין להשתמש ביותר מ-15 טיפות מהתערובת הרצויה.
שמן הפטשולי הינו אנטי דלקתי, כלומר מתאים לסיוע בעור אלרגני ומודלק, כגון בבעיות של אקנה, סבוריאה, אטופיק דרמטיטיס, פצעים מודלקים ומזוהמים ואף במצבי בסוריאזיס.
שמן הפצ'ולי נחשב לאנטי בקטריאלי ואנטי פטרייתי לעור.
השמן האתרי מרפא פצעים, מפנה עודפי רעילות מהעור ומעודד חידוש תאי עור.

שימוש קוסמטי בפטשולי: השמן האתרי של הפטשולי מתאים לשימוש לכל סוגי העור, בעיקר עור מבוגר ומוזנח. מתאים לשימוש בעור יבש ובעור שמן, עור סדוק, עור רגיש, לסיוע בסימני מתיחה ובקמטים, לסיוע בצלקות של אקנה ועוד. השמן מצויין בשימוש בקרמים טבעיים המיועדים לסיוע בעור בוגר ולתכשירי הזנה ואנטי אייג'ינג.
אזהרה: אין לעסות אנשים לאחר ניתוח, אנשים הסובלים מבעיות לב או הסובלים מחום גבוה.

החלק הממוצה: עלים
שיח רב שנתי המגיע עד לגובה של כמטר אחד. בעל גזע איתן, חסון ושעיר, עלים גדולים, ריחניים, רכים ושעירים. הפרחים לבנים או סגולים עם נגיעות בצבע לילך ארגמני..
מקורו בדרום אסיה, שם הוא צומח פרא במדרונות הרריים באיים סומטרה וג'אוה, בגובה 900-1800 מטר מעל פני הים. כיום מגיעה רוב אספקת הפטשולי בעולם מאינדונזיה וגם ממלזיה, סין והודו.

פעילות רפואית:
מחטא, נוגד זיהום, נוגד נגיפים, נוגד חיידקים, מצנן, מרגיע, נוגד דלקת, נוגד עווית, מרגיע, תומך בתפקוד העצבי, משפר עיכול, מעורר פעילות כיס מרה וכבד, מפחית תיאבון, אפרודיזיאק, מחדש רקמות, עוצר דימום, נוגד זקנה, נוגד חמצון, עוצר שתן, מטהר כלי דם, מכווץ כלי דם, משרה שינה, נוגד מתח, נוגד חרדה.