שמן פלפל שחור
- 10 מ"ל
- 79.90 ₪ ל-10 מ"ל
שמן פלפל שחור - עומר הגליל
PIPER NIGRUM
מקור השמן – הודו, אינדונזיה, מלזיה
מרכיבים פעילים – 70% - 80% monoterpenes.20%-30% sesquiterpenes, Thujene, pinene, camphene,sabinen, myrcene, limonene, phellandrene
עץ נמוך המגיע לגובה של עד 5 מטר, בעל פרחים לבנים ופירות קטנים אדומים המחוברים באשכול, עם ההבשלה משתנה צבעם לשחור. השמן האתרי מופק באמצעות זיקוק בקיטור מגרגירי פלפל יבשים ומרוסקים. פלפל שחור כמו גם הפלפל הלבן נמצאים בשימוש האדם יותר מ 4000 שנה הן בשימוש רפואי והן בשימוש קולינרי. ברפואת הצמחים המסורתית במזרח הרחוק משתמשים בשמן הפלפל לטיפול במלריה, דיזנטריה, שלשול, כאבי בטן, ובעיות עיכול רבות נוספות. הנזירים בהודו הצועדים מרחק רב ביום שותים מידיי יום כ- 7 גרם פלפל שחור דבר המעניק להם כוח סיבולת רב. ברפואת הצמחים היונית משמש הפלפל השחור כמוריד חום מיידי. ברפואת הצמחים המערבית משמש שמן הפלפל לטיפול באנמיה,מגביר תיאבון, דלקות פרקים ומפרקים, ארטריטיס, ריאומטיזם, כאבי עצבים ( נוורולוגיה), משכך כאבים טבעי, להגברת זרימת הדם, לטיפול באימפוטנציה, לחיזוק טונוס השרירים, לטיפול בשפעות והתקררות, שמן אנטיויראלי, אנטיבקטריאלי, כאבי בטן, שלשולים ( מחטא את מערכת העיכול), מוריד חום מיידי על ידי חיסול הגורם,
מתאים מאוד לטיפול במחלות חום אצל ילדים ותינוקות (השמן אינו חריף).