מגוון מבצעים והטבות באתרמגוון מבצעים והטבות באתר

מולטי ויטמינים לנשים

מולטי ויטמינים לנשיםמולטי ויטמינים לנשים

עולם הרפואה החדש ממלא אחר שתי משימות עיקריות. המשימה הראשונה היא לעשות מה שאפשר בשביל להביא להצלת חיי אדם ולריפוי של מחלות שונות. התפקיד השני של מערכת הבריאות המודרנית היא לעבוד בניסיון למנוע מחלות עתידיות. בשביל זה נועדו ויטמינים ותוספי תזונה מסוגים שונים. בעבר, עולם הרפואה התנהל כך שהמענה הרפואי הותאם בעיקר לגברים. היום, המגמה הזו משתנה לשמחתנו ואנחנו רואים עוד ועוד מענים ייעודיים לנשים. במאמר הבא נדבר על מחזור החיים הנשי ועל ויטמינים הנחוצים לנשים באופן נקודתי. 

באילו מקרים נשים יקבלו מענה מותאם אישית?

ההבדל המרכזי כמובן בין גברים לנשים נעוץ בכך שגוף האישה יכול ללדת ולהביא חיים לעולם, בעוד הגוף הגברי לא יכול לעשות זאת. לכן, כאשר אנחנו מדברות על מולטי ויטמינים לנשים אנחנו צריכות לקחת בחשבון כי אנחנו מדברות למעשה על שלושה סוגים של ויטמינים. הקבוצה הראשונה, מתייחסת לנשים אשר בגלל מחסור בויטמינים כאלו ואחרים, חוות סימפטומים לא נעימים של תסמונת קדם ויסתית או וסת כואבת במיוחד. בקבוצה השניה יהיו נשים בתקופת ההיריון, בחודשים בהם הן מעוניינות להיכנס להיריון ובזמן ההנקה. בקבוצה השלישית יהיו נשים בגיל המעבר אשר בעקבות שינויים הורמונליים סובלות מסימפטומים כאלו ואחרים. 

מה הם ויטמינים בעצם? 

עבור מי שלא ממש יודעת מה הם בעצם ויטמינים ומדוע תוספי תזונה מהסוג הזה יכולים להועיל לה, אנחנו רוצים להתחיל עם 'יישור קו'. בגדול, ויטמינים אלו יחידות אורגניות קטנות, אשר אמונות על חיזוק פעולות כאלו ואחרות בגוף. משום שהגוף עצמו לא יודע ליצור את החומרים הללו בעצמו, הוא זקוק למזון או לחשיפה לשמש כדי ליצור ממנו עוד. בדרך כלל, כל עוד יש הקפדה על צריכה של תזונה מאוזנת ומלאה וקיום אורח חיים בריא, לא יווצר מחסור ולא ניאלץ לאזן את רמת הויטמינים בגוף עם ויטמינים לנשים. אבל, משום שיש תקופות בהן הגוף נמצא במצב קצת אחר, למשל,  בהיריון, מכיוון שיש מי שבאופן מודע נמנעות ממאכלים מסוימים, למשל במקרים של טבעונות וצמחונות, אז נראה מחסור בויטמינים אותם עלינו להשלים. כמובן, גם בזמן הוסת ולאורך גיל המעבר אנחנו נראה שינוי של האיזון ההורמונלי בגוף שיכול לגרום גם הוא למחסור בויטמינים מסוימים. 

אילו ויטמינים רלוונטים לנשים בזמן הוסת? 

כאשר אנחנו מדברות על ויטמינים מומלצים לנשים, אנחנו צריכות לשאול את עצמנו עבור איזה צורך אנחנו מחפשות ויטמין כזה או אחר. מטבע הדברים, אם את סובלת מסימפטומים לא נעימים של תסמונת קדם ויסתית, הרי שויטמינים המיועדים לנשים בהיריון יהיו לא רלוונטים עבורך. אנחנו רוצות להדגיש בנקודה הזו ולהפריד בין שני דברים. יש מי שסובלות מתופעות בזמן הוסת בשל מחסור בויטמינים מסוימים, על כך עוד נדבר בהרחבה. יש מי שסובלות מתסמונות מסוימות כתוצאה ממחלה, למשל אנדומטריוזיס. ההמלצות שתראי כאן, רלוונטיות רק למי שאין לה אבחנה של מחלה ספציפית ורוצה להרגיש טוב יותר. 

עוד נקודה אותה חשוב לציין, ישנם גם מינרלים ולא ויטמינים, אשר עלולים להוביל לסימפטומים לא נעימים במידה ויש בהם חוסר. למשל, מחסור בברזל או מגנזיום יכול להביא לעייפות, כאבי ראש, כאבי שרירים ועוד. אם נישאר בגזרת הויטמינים, נציין כי תמצית שיח אברהם נחשבת לכזו המשפרת סימפטומים של תסמונת קדם ויסתית, ויטמינים ממשפחת ויטמין E יכולים להועיל, כמו גם ויטמין B6. את הויטמינים הללו אפשר לקחת בתכשיר של חברת אלטמן ויטמינים לנשים. את יכולה לבחור לקחת צמח שיח אברהם בריכוז גבוהה, בתוספת. כמובן, ישנם תכשירים אשר מכילים את כלל החומרים הללו יחד. 

אילו ויטמינים מתאימים לנשים בהיריון? 

תקופת ההיריון לא דומה לשום דבר שחווית לפני כן. זאת מטבע הדברים, שכן הגוף שלך עכשיו, מביא עוד חיים לעולם. בניגוד לתקופות אחרות, בהן התקווה היא כי תצליחי לצרוך את כל הויטמינים הדרושים לך דרך תזונה מאוזנת, הרי שבחודשים של ההיריון המצב אחר. המחקר יודע להצביע היום על קשר בין צריכה אקטיבית של חומרים מסוימים ובין הגנה מיטבית על בריאות האם והעובר. לצורך העניין, המחקר מוצא קשר בין צריכה של חומצה פולית בפרק הזמן לפני הכניסה להיריון ובמהלך ההיריון ובין התפתחות תקינה של עצמות העובר. במקרים אחרים אפשר למצוא קשר בין צריכה של יוד וויטמין D ובין התפתחות של עובר בריא. כמובן, הויטמינים הללו מומלצים גם לאם עצמה. 

כמובן, אנחנו מדגישות בנקודה הזו כי אנחנו לא יכולות לייעץ לך בלי להכיר אותך באופן אישי. לכל אישה מומלץ ללכת לרופא נשים אשר ייעץ לה במהלך ההיריון. אם את בוחרת ליטול תוספי תזונה במהלך התקופה הזו, כדאי להקפיד על צריכה של ויטמינים לנשים בהיריון. ויטמינים לנשים בהיריון אלו חומרים אשר יוצרו במיוחד, כדי לתת לך את המענה האולטימטיבי בתקופה הרגישה הזו. 

מה ההמלצה לנשים בגיל המעבר? 

גיל המעבר מתחיל בתום שנות הפוריות הנשית. בדרך כלל הגיל עומד על 48-49 לכל היותר. אם בעבר, תוחלת החיים הייתה משהו כמו חמישים שנה, הרי שבעידן הנוכחי, נשים וגברים חיים עד גיל שמונים ומעבר לכך. בגיל המעבר יש ירידה בהפרשה של הורמונים כמו אסטרוגן ופרוגסטרון, מה שמוביל לתסמינים שונים. נשים רבות מעידות על גלי חום פתאומיים. יש מי שמספרות על נדודי שינה, שינויים במצב הרוח, יובש בנרתיק, עייפות קיצונית, ירידה בזיכרון. אמנם, תזונה מאוזנת והקפדה על פעילות גופנית, אלו פעולות היכולות לשפר את המצב. אבל, אם את סובלת ורוצה לאזן את הגוף, אם את מחפשת ויטמינים לנשים מעל גיל 50, את יכולה לבחור ליטול תוספי תזונה עם ריכוז של חומרים המתאים למצב החדש. צמח שיח אברהם, עליו כבר דיברנו קודם לכן, נחשב מועיל גם לנשים בגיל המעבר בהקשר של  הסימפטומים המוכרים. יש גם מולטי ויטמינים המותאמים לגיל השלישי, למשל: צנטרום סילבר, ויש גם את האפשרות לגשת לרופא נשים ולבקש הורמונים. 

האם אפשר לקבל את אותם ויטמינים ממקורות אחרים? 

התשובה היא כמובן כן, אבל אנחנו צריכות לקחת בחשבון כמה דברים. קודם כל, כאמור, המאמר נגע לנשים בריאות, אשר סובלות מתסמינים כאלו ואחרים, בזמן המחזור, גיל המעבר ובתקופת ההיריון ושאינן סובלות ממחלה אחרת. בכל מקרה, תמיד כדאי לערוך בדיקות מעבדה מסודרות ולקבל החלטות על בסיס מידע עדכני. כמובן, כדאי להיוועץ ברופא שלך, כדי לא לקחת ויטמינים בניסיון לפתור משהו אותו ויטמינים לא יכולים לפתור. 

בכל אופן, ההמלצה היא תמיד להקפיד על תזונה מאוזנת ועל אורח חיים בריא. גם אם את בוחרים לקחת ויטמינים לנשים, שמירה על אורח חיים בריא יתברר כמועיל ממגוון סיבות שונות ואין טעם לוותר בעניין הזה. 

מה הכללים בנטילת תוספי תזונה

בכל אופן, כדאי לדעת, אם את בוחרת לקחת מולטי ויטמינים לנשים, את ממש לא צריכה לזכור שום דבר בעל פה. בכל תכשיר תמצאי הוראות שימוש. בכל מקרה, כדאי תמיד להקפיד על נטילת התכשיר באופן קבוע בכל יום, כדי לראות תוצאות. בנוסף, שימי לב והימנעי מאכילה של מזונות אשר יכולים לעקב את ספיגת הויטמינים בגוף.